Gebruik iDEAL bijna gemeengoed

Drie van de vier Nederlanders gebruikt iDEAL bij het betalen van online aankopen. Betaling achteraf en automatisch incasso zijn veel minder in trek. Toch herkennen consumenten fraude nog onvoldoende. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

In totaal bankiert 97 procent van de consumenten via internet en lijken vrouwen iets minder vertrouwen te hebben in digitaal betalen dan mannen. Vrouwen betalen vaker achteraf, aldus de Consumentenbond.

Consumenten letten niet goed genoeg op de risico’s van internetbankieren, aldus de bond. Zo controleert slechts een kwart van hen het webadres voldoende en wordt weinig gekeken of het webadres bij het afrekenen wel een HTTPS-adres is. Bij correct gebruik van HTTPS, wordt data versleuteld waardoor buitenstaanders onmogelijk toegang hebben tot de verstuurde gegevens.

Verder controleert bijna dertig procent van de Nederlanders niet of de naam van de bank wel juist gespeld is en de helft van de ondervraagden geeft aan niet te weten of zij een valse e-mail van een bank zouden herkennen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!