Omzet detailhandel iets lager

De Nederlandse retail heeft in oktober 1,7 procent minder omgezet dan in dezelfde maand een jaar terug. De prijzen waren 1,3 procent hoger, het volume was 3,0 procent kleiner. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De omzetontwikkeling werd in oktober negatief beïnvloed door een minder gunstige samenstelling van koopdagen dan in oktober 2009. Na correctie voor dit effect is er echter sprake van een omzetgroei van ongeveer één procent, aldus het CBS.

De non food branche noteerde bijna vier procent minder omzet dan in oktober een jaar eerder. Vooral het volume kromp, de prijzen bleven vrijwel gelijk. Binnen de non foodsector boekten vooral winkels in woninginrichting en kledingwinkels minder omzet. De kledingwinkels noteerden een maand eerder juist een flinke omzetgroei.

De winkels in voedings- en genotmiddelen boekten in oktober één procent minder omzet dan in dezelfde periode van 2009. Dit is vooral te wijten aan bijna vier procent omzetkrimp bij de speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen. Bij supermarkten was de omzet nauwelijks lager.

Webwinkels behaalden in oktober de hoogste omzetgroei binnen de gehele retailsector. De omzet in deze branche was ruim elf procent hoger dan een jaar eerder. Deze detaillisten behalen het hele jaar al hogere groeicijfers dan de fysieke winkelbranche.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!