Retailer komt met 'Wikileaks voor bedrijfsleven'

Australische elektronica retailer Ruslan Kogan heeft naar eigen zeggen het ‘antwoord van de bedrijfswereld op Wikileaks’ ontworpen. De site,Tradeleaks.com, stelt internetgebruikers in staat documenten en video’s over negatieve praktijken binnen de handelswereld te posten. Gebruikers kunnen de post een cijfer geven en commentaar geven over de betrouwbaarheid van elk lek.

Er waren een paar uur nadat de website live ging, waren er al tien beschuldigingen over een mix van zaken en retailers geplaatst. Critici hebben hun zorgen uitgesproken over het beleid van de website. Zo vraagt de site niet om een gebruikersnaam, bronnen en verdere bewijzen voor het posten van documenten.

Paul Ducklin van technologiebedrijf Sophos vindt de website niet anders dan de miljoenen internetforums waar gebruikers de gang van zaken bij bedrijven bloot stellen. "Bovendien is het mogelijk dat mensen of bedrijven onrechtmatig van rare praktijken beschuldigd worden. Achter WikiLeaks zit een team van deskundigen die beslissen wat er wel of niet gepubliceerd wordt, Tradeleaks heeft dat team niet”, zegt Ducklin. “Je hebt absoluut geen idee wie er achter de informatie op Tradeleaks zit.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!