Koffie en suiker duurder geworden

Robustakoffiebonen zijn over heel 2010 57 procent duurder geworden. Afgelopen vrijdag bedroeg een ton robusta op de Londense grondstoffenmarkt 2097 dollar (1567 euro), tegen 1332 dollar aan het einde van 2009. Dat meldt nieuwssite Nu.nl.

De flinke prijsstijging van robustakoffiebonen is onder meer te verklaren doordat Vietnam, de belangrijkste producent van die koffiesoort, dit jaar kampte met vertragingen bij de oogst door zware regenval. Daarnaast had het land last van droog weer tijdens het groeiseizoen, waardoor veel bonen kleiner zijn dan normaal.

Ook witte suiker werd in 2010 duurder. De prijs van een ton verwerkte suiker steeg met negen procent tot 777,50 dollar (581 euro). Dit kwam onder meer door een beperkt aanbod wegens de slechte weersomstandigheden in belangrijke suikerproducerende landen. Tevens is de vraag naar suiker gestegen.  

De prijs voor cacao, de belangrijkste grondstof voor chocolade, daalde het afgelopen jaar juist met elf procent. De prijs van een ton cacao stond vrijdag op 2029 pond (2356 euro). De cacaoprijs staat onder druk door het ruime aanbod van cacao vanuit West-Afrika.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!