Winst IKEA gedrukt door Russische schikking

IKEA heeft in boekjaar 2010 6,1 procent meer winst geboekt. Een jaar eerder kwam de winsttoename nog uit op 11,3 procent. De afgeremde groei is te wijten aan een schikking in een conflict in Rusland rond gehuurde dieselgeneratoren en afschrijvingen bij de zakelijke tak, aldus de woonwarenketen vrijdag.

Het Zweedse retailconcern geeft voor de tweede keer in zijn geschiedenis zijn financiële prestaties prijs. In oktober vorig jaar maakte IKEA een einde aan jarenlange geheimzinnigheid rond de eigen financiële positie en publiceerde toen de jaarcijfers 2008-2009.

De nettowinst in het fiscale jaar 2009-2010, dat werd afgesloten op 31 augustus, klom met 6,1 procent tot 2,7 miljard euro. De winstgroei is daarmee afgenomen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen het familiebedrijf de winst nog met 11,3 procent zag stijgen.

IKEA zag de omzet wel weer sterker groeien in het afgelopen jaar. De omzet steeg met 7,7 procent tot 23,1 miljard euro In het voorgaande jaar nam de omzet toe met 1,4 procent. De omzet steeg bij bestaande winkels (plus 2,4 procent) en door nieuwe vestigingen. Vorig jaar opende de retailer twaalf nieuwe locaties. “De omzet nam toe in bijna alle markten, met de sterkste groei in China, Rusland en Portugal”, aldus cfo Soren Hansen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!