'Goed jaar voor winkelvastgoed'

Het beleggingsvolume in winkelvastgoed in 2010 is in Nederland met 85 procent naar 2,0 miljard euro gestegen. Winkelvastgoed heeft hiermee een aandeel van 34 procent in het totale transactievolume in commercieel vastgoed. Dat meldt Jones Lang LaSalle. De multinational verwacht dat de beleggingsmarkt voor winkelvastgoed ook in 2011 een sterk jaar draait.

Het totale beleggingsvolume in Europa kwam in 2010 uit op 20,6 miljard euro in 2010, een stijging van 68 procent ten opzichte van 2009. Het aantal transacties kwam uit op 150, waardoor het totale volume in het vierde kwartaal op 6,7 miljard euro uitkwam. Het vierde kwartaal is hiermee veruit drukste periode van het jaar. Vanaf oktober 2010 passeerde het beleggingsvolume in het Verenigd Koninkrijk de twee miljard euro, het hoogste bedrag sinds eind 2007. Het Verenigd Koninkrijk was daarmee goed voor 31 procent van het totale Europese volume, terwijl Duitsland goed is voor 23 procent van het totaal.

“Het Verenigd Koninkrijk heeft dit hoge aantal investeringen met name te danken aan de hang naar A1-locaties”, aldus Ruben Langbroek, hoofd Research bij Jones Lang LaSalle Nederland. “Retailers waren vooral op zoek naar toplocaties, waardoor de prijzen van de winkelcentra buiten de grote steden daalden. Kopers raakten door deze concurrerende prijzen geïnteresseerd in deze markt, waardoor veel vastgoed inmiddels is verkocht.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!