AH & Vion bieden varkensboeren zes cent extra

Varkensboeren die het Beter Leven-varkensvlees leveren aan Albert Heijn ontvangen van varkensproductent Vion tot aan 1 februari zes eurocent extra bovenop de genoteerde 1,26 euro per kilo vlees.

Tot die afspraak zijn Vion en Albert Heijn gekomen. De twee partijen wilden kijken of het mogeiljk is noodlijdende varkenshouders financieel te ondersteunen. Mede door de Duitse dioxinekwestie is er een groot aanbodoverschot van varkensvlees. De varkensprijs in Duitsland daalde deze week met 23 cent. Varkensboeren waren het hier niet mee eens en blokkeerden dinsdag alle Nederlandse varkensslachterijen. Omdat zij de supermarkten verantwoordelijk houden voor de lage vleesprijzen, dreigden ze volgende week ook de distributiecentra van supermarkten te blokkeren.

Volgens Vion zijn niet alleen de supermarkten verantwoordelijk voor de lage varkensvleesprijzen, maar ook de consumenten. “Twintig procent van onze productie gaat naar de retail”, zegt woordvoerder Marc van der Lee van Vion. “Dat een retailer varkensvlees voor lage prijzen aanbiedt, kan een keuze zijn omdat ze prijsgevoelige consumenten als klant hebben. En niet iedereen kan of is bereid een hogere vleesprijs te betalen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!