C1000 behoudt winkelvastgoed

De verkoop van de distributiecentra is geen start van een verdere uitverkoop van het vastgoed bij C1000. De supermarktketen meldt dat de verkoop van het winkelvastgoed niet ter discussie staat.

De keten is eigenaar van ongeveer éénderde van zijn 390 supermarktpanden, die gezamenlijk voor 270 miljoen euro op de balans staan. Speculatie over eventuele panden van de winkelportefeuille stak de kop op toen C1000 vorig week melding maakte van de verkoop van de distributiecentra aan een investeerder.

Het verkopen en vervolgens terughuren van vastgoed is een regelmatig voorkomende maatregel van private equity-bedrijven om snel een deel van de overnamesom terug te verdienen. C1000 geeft echter te kennen zijn winkelpanden van groot belang te achten in de concurrentiestrijd in de Nederlandse supermarktsector waardoor verkoop niet aan de orde is.

Directielid Wim Linthorst was groot voorstander van eigen winkelpanden. Linthorst is afgelopen najaar echter met pensioen gegaan, waardoor de directie van C1000 nu nog bestaat uit twee door moederconcern CVC benoemde leden. Bronnen melden dat de directie unaniem moet besluiten over de verkoop van eigen vastgoed.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!