Verzekeringspolis dekt kledingdiefstal

Europese kledingzaken lijden ook dit jaar weer een verlies van honderden miljoenen euro's door in- en externe fraude. Vanaf nu is het mogelijk het risico van kledingdiefstal uit winkels volledig af te dekken middels een verzekeringspolis. Niet eerder werd een dergelijke, honderd procent dekkende, verzekering aangeboden, aldus FashionUnited.nl.

Deze polis is af te sluiten via Combi-Ink uit Vught en bestaat uit de CombiClip inktbeveiliging met RFID (Radio Frequency Identification-chip technologie). Deze clips worden in de kledingfabriek aan de kleding gehecht en vervolgens beschreven met corresponderende barcode gegevens. Vanaf dat moment wordt ieder kledingstuk op vaste punten in de logistieke keten via leesapparatuur geregistreerd en kan het via internet door het filiaalbedrijf gevolgd worden middels track & trace.

Pas nadat de verkooptransactie administratief aan de kassa is verwerkt, kan de CombiClip inkthouder worden verwijderd. Bij iedere tussentijdse poging tot illegale verwijdering zal het kledingstuk worden besmeurd met onuitwisbare inkt.

Wanneer uit inventarisatie blijkt dat er toch een kledingstuk uit de winkel is verdwenen wordt de verkoopprijs exclusief btw op basis van de verzekeringspolis vergoed. Combi-Ink heeft dit risico ondergebracht bij een Europese verzekeringsmaatschappij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!