Eigenaar It's failliet verklaard

IMpact Retail, eigenaar van elektronicaketens It's Electronics en Prijstopper en webshop Modern, is failliet. De rechtbank van Breda sprak gisteren het faillissement uit op verzoek van de bewindvoerder mr. Mart Franken. De 980 werknemers van het bedrijf staan op straat.

Franken stelt dat hij genoodzaakt was tot het verzoek, vanwege de grote financiële problemen van IMpact Retail. Hij verwacht dat het faillissement een mogelijke doorstart bespoedigt.

Franken is nu door de rechtbank aangesteld als curator. Hij is in onderhandeling met verschillende partijen die bereid zouden zijn om de gezonde commerciële activiteiten van de drie formules, al dan niet in afgeslankte vorm voort te zetten en mogelijk de verplichtingen aan klanten over te nemen.

Voor alle werknemers van IMpact Retail is inmiddels met het UWV een spoedregeling getroffen voor de salarisbetalingen van januari. De werknemers hebben gisteren hun ontslag aangezegd gekregen.

De 118 winkels (110 It's en 8 Prijstoppers) en de internetshops blijven tot nader order gesloten. Klanten met lopende bestellingen of reparaties krijgen binnenkort persoonlijk bericht over een mogelijke oplossing.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!