IDeal werkt aan Europese standaard

Een Europese standaard voor internetbetalingen is een stap dichterbij. Het Nederlandse online betaalsysteem iDeal werkt hieraan, samen met het Oostenrijkse EPS en het Duitse Giropay. De drie betaalbedrijven maakten dat maandag bekend.

Het drietal is succesvol in eigen land en wil nu gezamenlijk een systeem ontwikkelen waarmee consumenten bestellingen bij webwinkels uit andere landen met het eigen bankbetaalsysteem kunnen afrekenen. “We moesten nu in actie komen. Anders bestaat het risico dat je te laat reageert en je marktpositie kwijtraakt”, aldus EPS-directeur Robert Reiger.

De komende weken wordt onderzocht hoe een standaardplatform voor veilige elektronische betalingen eruit moet zien. Daarnaast wordt gekeken naar de beveiligingsaspecten en juridische en operationele kwesties. Dat onderzoek wordt naar verwachting eind maart afgerond.

IDeal, EPS en Giropay werken samen met de Europese bankensector. Dat moet ertoe leiden dat de overeengekomen standaarden in juli van dit jaar worden geïmplementeerd door bestaande en nieuwe elektronische betaalmethodes.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!