Carrefour blijft winkels sluiten in China

Carrefour moet hoogstwaarschijnlijk twee van haar vestigingen in China sluiten. Het bedrijf sloot eerder al noodgedwongen vier van haar winkels in het land. Volgens experts lukt Carrefour het niet om succesvol te worden in China omdat het te weinig rekening houdt met lokale markten en de concurrentie in steden.

Volgens bronnen binnen een Carrefour-vestiging in het Noordoosten van China werden er geen producten meer ingekocht. Het hoofdkantoor in China zou binnenkort bekend maken wanneer de vestiging moet sluiten. Ook de winkel in Shaoxing zou zijn deuren nog voor 1 mei moeten sluiten.

Volgens Mike Bastin, management professor aan de landbouw universiteit van China, neemt Carrefour de lokale markt niet serieus genoeg. "Ik heb de Carrefour in Beijing, Qingdao en Guangzhou bezocht en het eten is in elke vestiging vergelijkbaar”, aldus Bastin. “De keten moet haar producten op maat maken, zodat ze voldoen aan de voorkeuren van de lokale bevolking.”

China heeft daarnaast ook problemen met de locaties in steden. Dat meldt China Business News. Supermarktketens die zich eerder in China vestigden, hebben de beste plekken ingenomen. "Omdat concurrenten de beste locaties al in handen hebben, zoals RT-Mart dat in A1-gebieden in Shaoxing is gevestigd, moet Carrefour naar goedkopere en minder drukbezochte locaties zoeken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!