M&S test duurzame winkels

De Britse warenhuisketen Marks & Spencer hoopt zich tegen 2015 de meest duurzame retailer te mogen noemen. De retailer heeft aangekondigd een aantal ‘Sustainable Learning’ stores te gaan openen, om zo kennis op te doen over het runnen van een milieuvriendelijke winkel.

De eerste milieuvriendelijke winkel betreft een winkel in de categorie food en wordt in april geopend. Uit verscheidene tests blijkt dat dit nieuwe filiaal tot de meest duurzame winkels in het Verenigd Koninkrijk behoort. Zo is het hout dat voor de winkel werd gebruikt FSC-gecertificeerd en is de winkel gebouwd van hergebruikte bakstenen uit een oude molen.

Wanneer de winkel open gaat, wordt er voor het doorspoelen van de toiletten regenwater gebruikt. In de winkel is een ‘levende muur’ geplaatst, waarop planten groeien die voor de isolatie van de winkel zorgen. Verder wordt de winkel verwarmd met de warmte die de motor van de koelkasten genereren, wat een besparing van 23 procent moet opleveren. Elektrische auto’s kunnen bij de winkel hun auto opladen en schermen van LEDlampjes in de winkel laten reisinformatie zien van het openbaar vervoer in de omgeving.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!