‘Subway stoot McDonald’s van troon’

Broodjesketen Subway is naar eigen zeggen McDonald’s voorbijgestreefd als grootste fastfoodketen ter wereld. Subway stelt dat het begin dit jaar wereldwijd 33.749 vestigingen had tegen 32.737 filialen van McDonald’s.

“We zijn ze in de loop van 2010 gepasseerd. Een jaar geleden lagen we nog iets achter”, aldus een woordvoerster van Subway tegen persbureau AFP. De groei van de keten wordt flink aangejaagd door de eigendomsstructuur van Subway, meent de zegsvrouw. Subway is een private onderneming en niet genoteerd aan een beurs.
“Het geeft ons de mogelijkheid volledig te richten op het product, de kwaliteit en de restaurants en niet al het financiële gedoe waar beursgenoteerde bedrijven toe verplicht zijn’, stelt de woordvoerster.

Subway ontstond in 1965 in Chicago, tien jaar na de opening van de eerste McDonald’s. Het is voor het eerst in tientallen jaren dat McDonald’s niet de marktleider in het fastfoodsegment. Al doet dat McDonald’s weinig, zo laat een woordvoerder weten: “Wij richten ons op het luisteren naar en het bedienen van onze klanten en werken er hard aan vooral beter te worden, niet alleen groter.”


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!