Smartphone-bezitter omarmt Android

Besturingssysteem Android lijkt het hart van de Nederlandse smartphone-bezitter gewonnen te hebben. Uit onderzoek van mobiele communicatieretailer The Phone House onder duizend smartphone-bezitters blijkt namelijk dat 34 procent van hen inmiddels een mobiele telefoon met een Android-besturingssysteem bezit. Dit tegenover 21 procent van de respondenten met een iPhone op iOs, zeventien procent gebruikt WindowsMobile, zestien procent BlackBerry en dertien procent Symbian.

Opvallend is dat Android-gebruikers bewuster hebben gekozen voor dit besturingssysteem dan gebruikers van andere besturingssystemen. Zo’n 39 procent van hen heeft voor Android gekozen omdat het een gebruiksvriendelijk systeem is.

Doordat Android op toestellen van meerdere merken beschikbaar is, maakt het de keuzemogelijkheden voor de consument groter. De Phone House ondervroeg 1500 mensen zonder een smartphone toestel. Van hen had 68 procent geen idee waar Android voor staat. Onder de smartphone-bezitters is Android wel een bekend begrip. Maar liefst 87 procent van hen zegt te weten wat Android is. Toch kan vijf procent van deze groep niet benoemen dat Android een besturingssysteem is. Enkele antwoorden die zowel niet-smartphone-bezitters als smartphone-eigenaren gaven: ‘Android is een sociaal netwerk’, ‘Android is een spelcomputer’ en ‘Android is een meteoriet’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!