FNV Bondgenoten sommeert Siebel Juweliers

Vakbond FNV Bondgenoten sommeert Siebel Juweliers tot het naleven van de cao detailhandel in juweliersartikelen. De bond eist dat Siebel onmiddellijk alle werknemers de twee procent loonsverhoging plus de eenmalige uitkering toekent die in de cao is afgesproken. Deze cao-afspraken worden namelijk niet toegepast bij werknemers die bruto meer dan 1.807 euro per maand verdienen. 

“Als je bruto 1.807 euro per maand verdient ben je volgens Siebel blijkbaar een grootverdiener en heb je de loonsverhoging - de eerste sinds 2008 - niet nodig", aldus Niels Suijker, bestuurder FNV Bondgenoten. "Het is onacceptabel dat Siebel zich onttrekt aan de cao-afspraken en op eigen houtje besluit een bepaalde groep werknemers uit te sluiten. Zij lopen nu zowel de loonsverhoging als de eenmalige uitkering van 1,02 procent over de gewerkte uren in 2010 mis. Per saldo scheelt dit bruto maandelijks veertig euro, plus de eenmalige bruto-uitkering van circa 250 euro.”

Het onderscheid dat Siebel maakt is volgens FNV Bondgenoten volstrekt ongefundeerd en in strijd met de cao. “Afspraak is afspraak, vandaar dat we het bedrijf hebben gesommeerd”, aldus Suijker. Indien Siebel niet binnen vijf werkdagen gehoor geeft aan de sommatie, stapt FNV Bondgenoten naar de rechter om naleving van de cao af te dwingen.

Siebel Juweliers heeft 37 vestigingen in Nederland; in totaal werken er circa 160 mensen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!