Mobiel betalen in stroomversnelling

PayPal ziet mobiel betalen de laatste maanden enorm groeien. Het bedrijf denkt dit jaar twee miljard dollar aan mobiele betalingen te verwerken, terwijl dit vorig jaar nog 750 miljoen was.

Mobiele betalingen behelsten in 2010 nog minder dan een procent van de omzet; inmiddels zitten we op een paar procent, vertelt Dennis van Allemeersch, manager Benelux bij PayPal. Deze ontwikkeling is niet alleen zichtbaar bij PayPal, aldus Van Allemeersch. “Het is er. De vraag is niet of het er komt, maar hoe snel het zich ontwikkelt.”

PayPal verwacht in de komende twee jaar een vertienvoudiging van mobiele transacties, zowel wereldwijd als in Nederland. Ons land is koploper in Europa. “We zijn een digitaal land; veel mensen hebben een smartphone. Daarnaast zien we dat er in Nederland, zelfs in absolute aantallen, meer mobiel betaald wordt dan in Spanje of Italië.”

Ook mobiel winkelen zal zich snel ontwikkelen. Eind dit jaar wordt verwacht dat er mobiel gewinkeld kan worden bij 41 procent van de grote Nederlandse webwinkels. Dat kan gebeuren in de vorm van een mobiele website maar ook met een eigen app. “De kans dat je teruggaat naar een app is drie tot vier keer zo groot als dat je een mobiele site nogmaals bezoekt. Maar dan moet de gebruiker die app wel op zijn telefoon hebben gezet.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!