Bloedbad winkelcentrum Alphen a/d Rijn

Winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn was zaterdagmiddag het toneel van een krankzinnige schietpartij. Zeker zeven mensen werden gedood, onder wie de dader, en zestien mensen raakten gewond.

De dader Tristan van der Vlis liep zeker vijftien minuten schietend door het winkelcentrum, meldden ooggetuigen. Hij zou rond het middaguur meerdere wapens hebben leeggeschoten op het winkelend publiek. De 24-jarige moordenaar beroofde zich na de schietpartij van het leven. Hij kroop onder de zakkende rolluiken van de Albert Heijn door en schoot zichzelf tussen de kassa’s door het hoofd, melden diverse media.

“Ik zag de dader aan komen lopen en toen ben ik naar binnen gegaan”, vertelde een medewerker van de dierenwinkel in het winkelcentrum. “Ik zag hem schietend met een mitrailleur langslopen. Er was ontzettend veel paniek.”

Op een persconferentie werd gemeld dat de 24-jarige schutter lid was van een schietvereniging en een vergunning zou hebben gehad voor vijf wapens; hij bezat er drie. Onduidelijk is of hij een van de wapens zaterdag heeft gebruikt. De man had ook vastgestelde psychische problemen. Hij leed aan schizofrenie en was al langer suïcidaal

De winkels zijn vanochtend vrijgegeven, maar het winkelcentrum gaat nog niet open. Zondagavond kwamen ruim vijfduizend mensen bij elkaar om de slachtoffers van het drama te herdenken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!