Mexx verwacht weer groei

Kledingmerk Mexx heeft een paar roerende jaren achter de rug, waarin de omzet van het bedrijf bijna halveerde. Deze kelderde van 1251 miljoen dollar in 2007 naar 731 miljoen dollar in 2010 (508 miljoen euro). Volgens ceo Thomas Grote is het ergste achter de rug. “Vanaf het derde kwartaal gaat het bedrijf weer groeien.”

Mexx heeft plannen uit te breiden naar Azië en mogelijk ook Australië. “We willen actief zijn in groeiende markten. Het lokale management is al aangenomen en zal vanaf juni opereren vanuit Singapore. India en China staan voor 2012 op het programma, maar Mexx is ook op zoek naar partners om in Australië zaken te doen.”

Oprichter Rattan Chadha verkocht Mexx in 2001 aan het beursgenoteerde Liz Claiborne. In 2007 stapte hij op, waarna het merk in elkaar zakte. “Het management destijds heeft een verkeerde keuze gemaakt door Chadha’s strategie niet door te zetten”, verklaart Grote.

Wat ook niet meehielp, was dat Mexx die jaren niet meer heeft gewerkt met een vast designteam. Grote heeft inmiddels een eigen designteam samengesteld, verliesgevende winkels gesloten en de helft van het hoofdkantoor in Amsterdam verhuurd. “Dit gebouw is een ramp. Mijn kantoor was honderd vierkante meter, dat heb ik niet nodig.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!