De Bijenkorf stimuleert jonge ontwerpers met Award

De Bijenkorf heeft afgelopen week voor het eerst haar Inspiration Award uitgereikt. Dat schrijft Fashion United online. Tien studenten, die door zeven Nederlandse designacademies werden voorgedragen, werden uitgedaagd een creatie te maken onder leiding van kunstenaarsduo MariaMaureen, geïnspireerd op typografie. Borre Akkersdijk van de Design Academy Eindhoven mocht de stimuleringsprijs in ontvangst nemen.

"Het eerste wat bij ons allemaal opkwam toen we het ontwerp van Borre Akkersdijk zagen was 'eigenwijs'", licht juryvoorzitter Angelique Westerhof, directeur Dutch Fashion Foundation, de keuze voor deze winnaar toe. "Akkersdijk is een Nederlandse ontwerper met internationale allure." De jonge ontwerper won vijfduizend euro en zal een product voor de Bijenkorf ontwerpen dat wordt opgenomen in de special editions collectie van 2012. Tevens ontvangt zijn opleiding twintigduizend euro, wat geïnvesteerd moet worden in een project om de creativiteit van studenten te stimuleren.

De Bijenkorf werkte vorig jaar voor het eerst samen met studenten van designacademies ter promotie van het 140-jarig bestaan van het warenhuis en hun Special Edit140n collectie. Studenten creëerden toen een collectie van producten uit het Bijenkorf assortiment. “Dit was zo’n leuke samenwerking dat we er graag een vervolg aan wilden geven,” vertelt de woordvoerster van de Bijenkorf.

De Bijenkorf staat de komende zes weken geheel in het teken van letterkunst en er is een special editions collectie verkrijgbaar met meer dan honderd producten die ontworpen zijn door merken als Fab, G-star en Hans Ubbink. De De presentatie van de creaties op een catwalk in het Amsterdamse filiaal van de Bijenkorf was het startschot voor de Inspiration-weken van de Bijenkorf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!