Meeste Nederlanders sparen zonder doel

Ruim tweederde van de Nederlanders zet geld opzij zonder daar een concrete bestemming voor te hebben. Opvallend is dat 55-plussers minder gericht sparen dan jongeren. Zo blijkt uit onderzoek van de online financiële dienstverlener Moneyou.

De spaarders die wel met een doel sparen, doen dat vooral voor ‘later’ (43 procent) en ‘vakantie’ (veertig procent). Daaropvolgend sparen Nederlanders voor ‘een huis of verbouwing’(25 procent), een auto of motor (24 procent), en een ‘koelkast of droger’ (vijftien procent). De doelen voor het sparen verschillen per generatie. Zo sparen jongeren van achttien tot 34 jaar vooral om het geld kort daarna weer uit te kunnen geven. Sparen voor een nieuwe inrichting of een computer staat bij deze categorie hoog op het lijstje. In de leeftijdscategorie 35 tot 54 jaar spaart de helft van de ondervraagden voor later. De 55-plussers zetten vooral geld opzij voor een vakantie of een vakantiehuisje.

Ruim de helft van de Nederlanders heeft er geen moeite mee om van het spaargeld af te blijven. Toch heeft het doelsparen volgens Frank Verkerk, algemeen directeur bij MoneYou in Nederland nog terrein te winnen. “Door geld op een spaarrekening te zetten, kom je er minder gemakkelijk aan en weet je precies wanneer het doel bereikt is.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!