Negatief eerste kwartaal voor woonbranche

De woonbranche heeft een wisselvallig eerste kwartaal achter de rug. Januari en februari eindigden positief voor de branche, maar de verkopen in maart vielen tegen. De omzet in het eerste kwartaal daalde daarom met 0,1procent, in vergelijking met de eerste drie maanden van 2010. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie CBW Mitex.

Tussen de diverse woonsegmenten is sprake van grote verschillen. Zo hebben verkopers van meubelen en keukens, net als vorig jaar, een goed eerste kwartaal gedraaid. Keukenspeciaalzaken zagen hun omzet met 6,6 procent stijgen. De verkoop van meubelen steeg met 1,5 procent. Winkels die hoofdzakelijk kurk en parket aanbieden, kregen een omzetdaling voor de kiezen van vijf procent. Een matig verlies, aangezien dit segment in het eerste kwartaal van 2010 haar omzet met 20,5 procent zag dalen.

Ook winkels in woningtextiel en speciaalzaken draaiden minder goede zaken. De omzet in woningtextiel daalde met 0,3 procent, terwijl de omzet van slaapspeciaalzaken en gemengde zaken met respectievelijk 7,8 procent en 4,7 procent afnam.

Opvallend is dat de branche te maken had met de prijsbewuste consument. Het middenlaag- tot laag geprijsde segment deed goede zaken met een omzetstijging van ruim één procent, terwijl het middenhoog- tot hoog geprijsde segment een omzetachterstand van bijna twee procent ten opzichte van 2010 opliep.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!