Colruyt stopt samenwerking 27 Aziatische leveranciers

Colruyt heeft, na sociale controles, met 27 Aziatische leveranciers de samenwerking opgezet. Dat schrijft de Belgische krant de Standaard online. Bij drie van de honderd onderzochte leveranciers bleken de werkomstandigheden ‘onaanvaardbaar’. Met de 24 bedrijven die een controle weigerden, wil de Belgische supermarktketen ook geen zaken meer doen.

De Colruyt-groep investeerde afgelopen jaar ruim 64 duizend euro in de sociale controles bij fabrikanten van onder meer speelgoed, seizoensdecoratie en tuinartikelen. Vooral in China werd gecontroleerd of de fabrieken de lokale wetgeving en de conventies van de internationale arbeidsorganisatie ILO respecteren.
 
De meest voorkomende onregelmatigheden zijn overdreven overwerk en het niet respecteren van minimumlonen of toeslagen. “Dergelijke zaken zijn moeilijk bij te sturen, ook omdat de werknemers zelf vaak vragende partij zijn voor overuren”, aldus Colruyt. In alle fabrieken waar al eerder werd gecontroleerd, waren de werkomstandigheden sinds 2009 wel licht tot merkbaar verbeterd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!