T-Mobile haalt fors meer klanten binnen

T-Mobile Nederland heeft in de eerste drie maanden van dit jaar 330.000 nieuwe klanten weten binnen te halen, een stijging van 7,4 procent. Het Telecombedrijf heeft nu 4,7 miljoen klanten in Nederland.

T-Mobile maakte bekend dat de omzet per gebruiker echter met twee euro is gedaald, van 27 euro tot 25 euro. De totale omzet van de keten daalde met vijf procent tot 418 miljoen euro. Ook het resultaat liet een forse daling zien van bijna twintig procent tot 82 miljoen euro. Dit komt onder meer door de investering van 54 miljoen euro om de capaciteit van het mobiele netwerk uit te breiden.

T-Mobile zag naar eigen zeggen, in tegenstelling tot concurrent KPN, geen daling in het sms-verkeer als gevolg van het toenemende gebruik van mobiele internetdiensten zoals ‘WhatsApp’. “Het gebruik van WhatsApp en dergelijke was voor ons geen verrassing omdat we voorop hebben gelopen in het stimuleren van mobiel internet en het toenemende gebruik hiervan”, legt een woordvoerder van T-Mobile uit. De retailer gaat zich de komende tijd vooral richten op de internationale mobiele beller. “We proberen het gebruik van mobiel internet in het buitenland te stimuleren door een duidelijke limiet op de kosten aan te bieden, waardoor verrassingen worden voorkomen'', aldus de woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!