Walmart doelt op marktleiderschap in India

Bharti Walmart, een joint venture tussen Walmart en Bharti Enterprises, wil één van de top groothandelaren in India worden. Bharti Walmart opent de komende twee jaar twintig vestigingen in het land, waar retailers en andere bedrijven hun inkopen kunnen doen.

“De komende twee jaar doelen we op marktleiderschap in India”, zegt Rai Jain, ceo van Bharto Walmart. Twee jaar geleden, toen Walmart zijn entree in India maakte, gaf de retailer aan tegen 2012 twaalf vestigingen te openen. Inmiddels zijn er voor een bedrag van 45 miljoen dollar zes winkels in India geopend.

“We hebben op dit moment het moment binnen onze capaciteit zoveel mogelijk winkels geopend, maar we hopen aan het eind van dit jaar nog tien extra winkels te openen.” Tegen het eind van 2012 heeft de retailer zo’n 195 miljoen dollar in de Indiase vestigingen geïnvesteerd. Volgens Rai Jain is de markt voor groothandelaren in India erg aantrekkelijk. “Groothandelaren zetten jaarlijks zo’n 140 miljard dollar om. Deze kans voor Bhati Walmart is ontzettend groot.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!