iDEAL meest populaire betaalwijze

iDEAL is nog steeds de favoriete online betaalwijze van Nederlanders. Dat blijkt uit cijfers van Blauw Research, zo schrijft Twinkle Magazine. Van alle online aankopen is 56 procent met iDEAL betaald. Een jaar eerder was dat 53 procent.

“De populariteit van iDEAL heeft, naast het grote vertrouwen dat consumenten hebben in de betaalmethode, ook te maken met het feit dat webwinkels nagenoeg geen kosten voor een iDEAL betaling in rekening brengen” , aldus betaalproductenorganisatie Currence. “Dit in tegenstelling tot andere betaalmethoden waarvoor webwinkels vaak forse bijdragen vragen.” Negentig procent van de webwinkels biedt iDEAL inmiddels aan.

De vraag naar een mobiele variant van de afrekenmethode wordt steeds dringender. Thuiswinkel.org zei dat webwinkeliers geen jaren willen wachten op een veilige mobiele betaalstandaard. “Momenteel onderzoeken Currence en de banken hoe iDEAL ook als mobiel betaalmiddel is te gebruiken. Kernpunt bij dit onderzoek is de veiligheid. Die staat bij iDEAL voorop”, aldus Currence.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!