La Place mag als eerste restaurantketen een aantal producten serveren die het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming dragen. Het kalfsvlees en de dagverse zuivel van de keten krijgen drie sterren en de eieren twee. Met de sterren geeft de Dierenbescherming aan in welke mate rekening is gehouden met dierenwelzijn bij de productie.
“Het ontwikkelen en voeren van biologische, duurzame en diervriendelijkere gerechten en producten staat centraal in de filosofie van La Place”, aldus directeur Walter Seib. “Het aanbieden van diervriendelijkere producten is een continu proces. Waar wij kunnen, spannen we ons als horecabedrijf in om dit proces vooruit te helpen.” De zuivelproducten die de keten gebruikt zijn afkomstig van een koeien die minstens 120 dagen per jaar de wei in mogen, honderd procent biologisch gentechvrij voer eten en geen antibiotica krijgen, tenzij ze echt ziek zijn. Ook de leefomstandigheden van de kippen en kalfjes zijn ver boven het gemiddelde.
“La Place laat zien dat het mogelijk is om ook in de horeca grootschalig invulling te geven aan de toenemende wens van de consument om diervriendelijker en duurzamer te consumeren. Dat verdient een pluim en onze erkenning met het Beter Leven kenmerk”, aldus Frank Dales van de stichting. De Dierenbescherming zal La Place blijven adviseren.
La Place werkt samen met Dierenbescherming
Gepubliceerd op 20 mei 2011 om 00:00
Reacties 0