Ahold niet in beroep in Schuitema-zaak

Ahold heeft de rechtszaak tegen C1000 (voorheen Schuitema) verloren, maar gaat niet in beroep. Ook al stelt het supermarktconcern ‘gelijk te hebben’. “Maar op een gegeven moment moet je de kosten tegen de baten afwegen. En wij vinden die niet opwegen”, aldus een woordvoerder tegenover Het Financieele Dagblad. De zaak is wat betreft Ahold afgedaan.

De rechter besliste dat C1000 geen miljoenen hoeft te betalen aan Ahold, noch dat er C1000-winkels aan Ahold verkocht moesten worden. De zaak gaat terug naar 2008, toen Ahold zijn belang van 73,2 procent in Schuitema (de moeder van C1000) verkocht aan investeringsmaatschappij CVC.

Bij de deal werd afgesproken dat als Schuitema voor 22 april 2011 zou worden overgenomen, een ander bedrijf over zou nemen, of zou fuseren, Ahold het recht zou hebben om nog eens 36 C1000-winkels van Schuitema te kopen. Ahold kreeg ook beslissingsrecht over strategische besluiten.

Een jaar later kocht Jumbo voor ongeveer een half miljard euro de 305 supermarkten van Super de Boer en verkocht er direct tachtig aan C1000. Volgens Ahold was dit een ‘majeure strategische ontwikkeling’. Het concern spande daarom een zaak aan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!