Ebay sleutelt aan tarieven

Veilingsite eBay wil haar handel bevorderen door nieuwe, eenvoudigere tarieven in te stellen. Het nieuwe prijsbeleid gaat vanaf woensdag in gebruik. Alle verkoopcommissies bedragen nu acht procent, en particulieren mogen gratis items plaatsen.

Het nieuwe prijsbeleid betreft zowel veilingen per opbod als aanbiedingen tegen een vaste verkoopprijs. De handelssite zou hiermee meer op sites als Marktplaats gaan lijken. Enkele retailers die op eBay Nederland actief zijn hebben een hard hoofd in de tariefverandering. Verkopers van dure artikelen zien de verkoopcommissie van nul naar acht procent stijgen. Een retailer geeft aan dat het aantal verkopers in Europa flink is gekrompen. “De overgebleven verkopers zijn nu het kind van de rekening.”

Een andere handelaar reageert als volgt op het gebruikersforum van eBay : “Behalve de verdubbeling van de kosten vrees ik vooral de overvloed van rommel die ongetwijfeld zal komen als het aanbieden niets meer kost. Je goede spullen worden niet meer gevonden in de brei van zooi.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!