Amazon meest betrouwbaar

Amazon is aangewezen als de best betrouwbare en meest gebruikte webwinkelin het Verenigd Koninkrijk. De retailgigant en andere grote off- en online spelers werden door drieduizend consumenten beoordeeld. Daaruit bleek dat Amazon goed is voor twintig procent van alle e-commerce bezoeken.

Ebay kwam als tweede uit de test met een fors kleiner marktaandeel dan Amazon. De handelsplaats zou 7,6 procent van alle bezoeken aan grote e-commerce sites opstrijken. Tesco was met 5,8 procent goed voor een derde plaats.

Matt Piner, woordvoerder van onderzoeksbuerau Verdict zegt dat Amazon haar concurrenten nog ver voor is wanneer het gaat om het werven van klanten voor kleine, frequente aankopen. Amazon zou zich vooral focussen op consumenten die regelmatig videogames, boeken en muziek aanschaffen.

Alleen Play.com wist nog een plek in de top tien betrouwbaarste retailers te bemachtigen. De rest van de posities ging naar offline retailers. Volgens het onderzoeksbureau blijkt hieruit dat online spelers steeds meer vertrouwen wekken bij de consument. “Ook consumenten die voorheen vasthielden aan het shoppen bij fysieke retailers, beginnen nu het gemak van e-commerce in te zien.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!