'Positie retailpersoneel van kwaad tot erger'

FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond willen een halt toeroepen aan het ‘almaar uit willen hollen’ van de positie van retailwerknemers. De vakbonden kwamen daarom woensdag met het manifest ‘Genoeg is genoeg’, waar ze zich vooral uitspraken over de voorstellen op het gebied van flexibilisering en de (jeugd)lonen.

De vakbonden noemen deze voorstellen ronduit onfatsoenlijk. Nog maar 150 - van de 750 duizend werknemers in de retail valt onder een cao. Dit zou de zeggenschap van werknemers in gevaar brengen. “Er worden nagenoeg geen cao’s meer afgesloten”, aldus Ron Peters, woordvoerder bij de FNV. “Onder de werknemers heerst geen actiementaliteit. Men is vaak dienstbaar, bang voor de baas en voor de reacties van klanten.”

Volgens de woordvoerder werd vorige week echter wel winst geboekt in de sector mode en sport. Daar werd een cao afgesloten die goed is voor honderdduizend werknemers. “Dat is een stap in de goede richting”, aldus Peters. De bonden roepen alle werknemers op het manifest te ondertekenen om werkgevers onder druk te zetten."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!