‘Retailers botsen met wensen consument’

Retailers zijn niet bereid om aan de eisen van de internet-savy consument te voldoen. Uit onderzoek van Demandware, marktleider op het gebied van on-demand e-commerce, blijkt dat er grote verschillen zijn tussen de huidige e-commerce functionaliteiten die retailers aanbieden en de wensen van de hedendaagse consument.

Samen met Forrester Research ondervoreg Demandware 454 consumenten en 192 retailers in Noord-Amerika, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Hieruit bleek dat slechts twaalf procent van alle ondervraagde retailers de mogelijkheid biedt om winkel- of brandapplicaties te downloaden, terwijl 23 procent van de ondervraagde consumenten deze applicaties downloadt en gebruikt. De helft van de consumenten geeft aan dit in de toekomst zeker te gaan doen.

Opvallend is dat ruim 54 procent van de ondervraagde consumenten gebruik wil maken van de mogelijkheid om via barcodes of smart tags in tijdschrijften of catalogi naar websites te linken, terwijl slechts twaalf procent van de ondervraagde retailers deze functionaliteit aanbiedt. Tenslotte biedt slechts 23 procent van alle ondervraagde retailers consumenten de mogelijkheid om items aan hun winkelwagentje toe te voegen via mobiele telefoons, om later de transactie af te ronden door middel van een computer of tablet, terwijl 51 procent van de consumenten graag deze mogelijkheid zou hebben.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!