Ebay: winkeliers moeten samenwerken, niet concurreren

Ebay kan een waardevolle partner zijn voor retailers die de ontwikkeling van e-commerce niet bij kunnen benen. Dat zegt Christopher Payne, ceo bij eBay Noord Amerika. Het handelsplatform investeert jaarlijks één miljard dollar in de ontwikkeling van e-commerce. “Winkeliers hebben een partner nodig, geen concurrent”, aldus Payne. “Door de snelle veranderingen binnen e-commerce is het voor veel retailers lastig zelf een online platform op te zetten. Wij bieden retailers van alle soorten en maten daarom de kans om met ons samen te werken.” 

De topman haalt met zijn woorden duidelijk uit naar de strategie van Amazon, Buy.com, walmart.com en Sears.com, webwinkels die concurreren met de verkopers op hun eigen site. Volgens Payne vrezen deze retailers belangrijke data en informatie aan de nummer één concurrent te verstrekken. “Wij zijn juist niet bang om de informatie met andere retailers te delen”, aldus Payne.

De topman gaf aan de één miljard dollar te willen investeren in technologie. “We willen experimenteren met verschillende technologieën. De meeste winkeliers hebben hier het geld niet voor, maar wij wel. We hopen een nieuwe generatie van producten en services te realiseren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!