Walmart komt met de schrik vrij

Het Amerikaans Hooggerechtshof heeft besloten dat Walmart haar werkneemsters geen historisch hoge boete verschuldigd is. Meer dan een miljoen (voormalige) werkneemsters van Walmart betichtten hun werkgever van discriminatie.

Vrouwen zouden, ondanks gelijke bekwaamheden, systematisch minder betaald krijgen en minder vaak promoveren. Zes dames stapten naar het Hooggerechtshof en traden daarbij op in naam van duizenden andere werkneemsters.

Hoewel het hof van beroep in San Francisco de vrouwen eerder gelijk gaf, besloot het Hooggerechtshof dat de klacht niet kan gelden als een zogeheten ‘class action’ (representatieve actie). Geen enkele vrouw kon aantonen op dezelfde manier te zijn gediscrimineerd als andere vrouwen.

Wanneer het Hooggerechtshof tegen Walmart had geoordeeld, dan was de retailgigant aan 1,6 miljoen vrouwen een schadeclaim verschuldigd. Het verhaal heeft waarschijnlijk nog een staartje, aangezien het zestal nog verder kan procederen, maar de schade voor Walmart zal dan fors lager zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!