Hoge voedselprijzen door krap aanbod

De voedselprijzen klimmen de afgelopen tijd tot recordhoogten. De prijsstijgingen worden veroorzaakt door misoogsten en niet door speculatie. Dat concludeert LEI, een onderdeel van Wageningen Universiteit, in een dinsdag gepresenteerd rapport over voedselprijzen.

Andere oorzaken voor de hoge voedselprijzen zijn volgens LEI exportrestricties, de zwakke dollar en de hoge olieprijs. De toenemende vraag naar biobrandstof heeft ook een stuwende werking voor agrarische prijzen, maar dat zou ondervangen moeten worden door een hogere productie.

De landbouwministers van de G20 komen vandaag in Parijs ineen voor een overleg over de voedselcrisis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!