'Online schoenenbranche in stroomversnelling'

De schoenenbranche heeft de recessie achter zich gelaten en is weer volop in beweging. Vooral de online schoenenverkoop raakt in een stroomversnelling en groeit de komende jaren fors, ten koste van de verkoop in fysieke winkels. Dat meldt het ING Economisch Bureau.

Volgens het ING vindt er de komende jaren dan ook een flinke herschikking plaats van de marktverhoudingen binnen de schoenenbranche. Het online marktaandeel ligt nu op zes procent, maar verwacht wordt dat het online aandeel in schoenen uitkomt op dertig tot 35 procent.

Winkels buiten de grote binnensteden krijgen het (nog) zwaarder en winkelketens kijken selectiever naar hun vestigingen. Een forse vermindering van het aantal winkels lijkt onvermijdelijk, terwijl er in de online branche genoeg kansen liggen. De verwachting is dat schaalgrootte, kennis en marketingkracht hier uiteindelijk steeds belangrijker worden.

“Ook op het internet wordt schaal belangrijk”, aldus Dirk Mulder, sectorspecialist Handel bij de ING. De jacht op online marktaandeel en de toenemende groei in dit segment kunnen daarom uitmonden in een consolidatieslag, waarbij uiteindelijk 3 à 4 grote (inter)nationale partijen de Nederlandse online schoenenmarkt gaan domineren. Daarnaast zal nog wel ruimte zijn voor diverse niche spelers en webshops van merken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!