Bejing verplicht retailers nieuwe beveiligingscamera

Steeds meer supermarkten en winkels in het Chinese Bejing monteren high-definition beveiligingscamera's. Deze camera's kunnen naast filmen ook foto's maken wanneer zij een gezicht in beeld krijgen. Hierdoor is op den duur sprake van gezichtsherkenning. De camera wordt de standaard voor alle retailers in Bejing en is aangedragen door het Beijing Municipal Public Security Bureau.

Op korte termijn moeten alle retailers beschikken over de geavanceerde camera's die de gezichten van klanten kunnen herkennen en hun winkelgedrag analyseren. Dit moet de politie helpen in het opsporen van het winkelend publiek dat zich niet aan de regels houdt. De politie in Bejing controleert of de winkels de nieuwe systemen hebben geïnstalleerd tijden hun routine-inspecties. Winkels die het systeem nog niet bezitten kunnen rekenen op een waarschuwing.

De reacties op het systeem zijn wisselend. Winkeliers zetten hun vraagtekens bij het effect van het systeem en veel klanten vinden dat hun privacy wordt aangetast. De politie en overheid zijn daarentegen erg content met de komst van het nieuwe systeem. "Het maakt ons werk een stuk eenvoudiger", aldus een politiechef.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!