Stijgende retailverkopen eurozone

De retailverkopen binnen de eurozone zijn in juni met 0,9 procent gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Daarmee is de stijging gunstiger dan de 0,5 procent groei die werd verwacht. Zo blijkt uit een schatting van het Europees statistiekbureau Eurostat. De cijfers zijn bovendien een aanzienlijke verbetering ten opzichte van mei, toen retailers nog 1,3 procent minder verkochten dan een maand eerder.

In Duitsland kenden retailers, met een stijging van zes procent, de grootste groei. België draaide daarentegen een mindere maand. De retailverkopen daalden daar met één procent ten opzichte van mei. Cijfers over de Nederlandse retail in juni waren nog niet beschikbaar.

De verkopen binnen de eurozone lagen in juni wel 0,4 procent lager dan in diezelfde maand het jaar ervoor. De daling was minder sterk dan de voorspelde afname van één procent. Vooral Spanje en Portugal kenden een hoge daling ten opzichte van het jaar ervoor. De landen verkochten respectievelijk 8,3 procent en 5,9 procent minder dan in juni 2010. Franse retailers wisten in juni 4,6 procent meer aan de man te brengen dan het jaar ervoor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!