Rauw eten zet voet aan wal in Europa

De in Amerika ontstane trend om alleen rauw voedsel te eten lijkt ook in Europa animo te vinden. De Britse tv-kok Gordon Ramsey opende het eerste rauw eten restaurant in Engeland. De gedachte achter het dieet: waarom zouden mensen als enig levend wezen gekookt voedsel moeten eten? Rauwe voeding levert meer energie omdat alles er nog in zit. Ook zorgt het volgens aanhangers voor een slanke lijn en een vermindering van de slaapbehoefte. De aanhangers van het rauw voedsel dieet eten niet alleen “konijnenvoer”, ook rauwe vissoorten, koude soep en carpaccio kunnen op het menu staan. Ook in Nederland volgen al enkelen het dieet, maar de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten is sceptisch: “Voedingstechnisch zijn er wel voordelen, zoals het feit dat je harder moet kauwen, je maag harder moet werken en je sneller verzadigd bent, maar alles rauw is wel erg koud.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!