Rauw eten zet voet aan wal in Europa
Gepubliceerd op 15 juni 2005 om 00:00
De in Amerika ontstane trend om alleen rauw voedsel te eten lijkt ook in Europa animo te vinden. De Britse tv-kok Gordon Ramsey opende het eerste rauw eten restaurant in Engeland. De gedachte achter het dieet: waarom zouden mensen als enig levend wezen gekookt voedsel moeten eten? Rauwe voeding levert meer energie omdat alles er nog in zit. Ook zorgt het volgens aanhangers voor een slanke lijn en een vermindering van de slaapbehoefte. De aanhangers van het rauw voedsel dieet eten niet alleen “konijnenvoer”, ook rauwe vissoorten, koude soep en carpaccio kunnen op het menu staan. Ook in Nederland volgen al enkelen het dieet, maar de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten is sceptisch: “Voedingstechnisch zijn er wel voordelen, zoals het feit dat je harder moet kauwen, je maag harder moet werken en je sneller verzadigd bent, maar alles rauw is wel erg koud.”
Reacties 0