Roland Kahn neemt Sapph over

Rob Heilbron heeft lingeriemerk Sapph van de hand gedaan. Niemand minder dan Roland Kahn, de man achter de winkelketens Coolcat, America Today en M&S Mode, neemt het merk over. Opvallend is dat de overname tot nu toe zeer ingetogen is verlopen. Heilbron zou volgens eigen zeggen geen aanleiding voorbij laten gaan om de publiciteit op te zoeken. “Maar Roland Kahn gaat anders met zaken om dan ik.”

De voormalig eigenaar zal zich bij Sapph nog wel bezig blijven houden met de marketing. “Dit is toch een mooie gelegenheid om wat meer afstand te nemen.” Hoeveel geld er met de overname gemoeid was wil Heilbron niet zeggen. “Niet zoveel hoor”, aldus Heilbron. “Maar ik mag niet klagen. In deze tijd ben je heel beperkt, met banken die niet meewerken. Als je wat wilt, kun je niet zonder grote speler.” De verloren rechtszaak tegen Marlies Dekkers zorgde er mede voor dat het lingeriemerk genoodzaakt was een grote speler binnen te halen. Sapph moest de collectie met de ‘Dekkers bh-bandjes’ uit de schappen halen en een flinke schadevergoeding betalen. Eerder deze maand liet Heilbron weten 'een textielmiljonair met een Quote 500-ranking' interesse in Sapph had getoond.

Heilbron is sinds 2006 betrokken bij Sapph. De advertenties van het lingeriemerk riep aversie op bij menig vrouwenorganisatie. Zij vonden de reclames te aanstootgevend of pornografisch. Rob Heilbron lag daar echter niet wakker van. “Zestig procent van de aandacht is negatief, veertig procent positief. Daarmee heb ik honderd procent aandacht.”

Wat Kahns plannen zijn met Sapph, weet Heilbron nog niet. "Hij is met vakantie, ik heb er nog niets over gehoord. Maar hij is niet de man om iets te kopen en er vervolgens een klein tentje van te maken."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!