Beslag op bedrijfspanden Hans Textiel

De curator van de onlangs failliet verklaarde winkelketen Hans Textiel heeft voor miljoenen beslag laten leggen op panden van oprichter Hans Heelbergen. Dat meldt Het Financieele Dagblad vandaag.

Het gaat om acht woon- en bedrijfspanden met een gezamenlijke waarde van ruim 32 miljoen euro. De panden zijn in bezit van J. M. van Heelsbergen Holding, de moedermaatschappij van Hans Textiel.

De voorzieningenrechter in Rotterdam verleende eind juni de beslaglegging. Dat was kort nadat uit het eerste curatorenverslag was gebleken dat Van Heelsbergen vlak voor het faillissement in mei zogenoemde pandrechten op Hans Textiel had laten leggen. Daarmee maakte Van Heelsbergen zich via een andere bv een preferente schuldeiser van zijn eigen winkels. Bij faillissement zou de prominente Rotterdammer en oud-Spartavoorzitter eerder geld krijgen dan andere schuldeisers.

Op het moment dat de pandrechten werden gevestigd, verkeerde Hans Textiel al geruime tijd in financiële problemen. Het is verboden in aanloop naar een faillissement geld aan een onderneming te onttrekken en op die manier andere schuldeisers te benadelen.

Hans Textiel telde op het hoogtepunt meer dan tweehonderd winkels in Nederland. De keten belandde ongeveer zes jaar geleden in de rode cijfers, om daar ook niet meer uit te komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!