Oil & Vinegar keert terug naar hoofdstad

De culinaire winkelformule Oil & Vinegar keert na vijf jaar terug in Amsterdam. Eind september opent de keten in de hoofdstad twee filialen, ingericht volgens het vernieuwde winkelconcept. Een maand later staat ook in Den Haag een opening op de planning. “Wij ontpoppen ons langzaam als een proeflokaal en levend kookboek.”

In 2006 sloot Oil & Vinegar zijn winkel aan de Leidsestraat als gevolg van financiële problemen. De keten maakte een te snelle groei door in binnen- en buitenland en stak zich in de schulden om de expansie te kunnen betalen. Na een failissement in 2007 werd het bedrijf overgenomen door participatiemaatschappij Elschot Ondernemingen en werkte het met een kerngroep franchisezaken toe naar een nieuw winkelconcept en nieuwe vestigingsplaatsen in Nederland, Duitsland en België.

In de vernieuwde look van de winkels staat een amforenwand met bijna dertig soorten olie en azijn van de tap centraal. “De winkels stralen een natuurlijk, authentiek en uniek kwaliteitsgevoel uit, met een ruwe eikenhouten vloer, rieten manden, ongepolijst blank staal en stoere presentatie- en proeftafels”, aldus het bedrijf in een persbericht.

De Amsterdamse winkels van Oil & Vinegar zullen zich vestigen in de Ferdinand Bolstraat en in de Beethovenstraat. Het bedrijf meldt inmiddels weer winst te maken en is bijna terug op zijn oude niveau.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!