Bijenkorf Utrecht in verbouwing

Warenhuisketen de Bijenkorf gaat in Utrecht haar winkelruimte uitbreiden met meer dan vierduizend vierkante meter. In totaal wordt 5800 vierkante meter toegevoegd, maar een groot deel daarvan is bedoeld voor extra parkeerplaatsen en kantoren.

De keten startte eerder al met uitbreiden en voegde daarmee zo’n tweeduizend vierkante meter verkoopruimte aan de kelder, de parterre en de eerste verdieping toe. De tweede fase van de verbouwing gaat begin 2012 van start en zal zo’n twee jaar duren. Tijdens de werkzaamheden blijft de winkel geopend.

Bij de uitbreiding zal onder meer de loopbrug tussen de Bijenkorf en warenhuis C&A sneuvelen. Het pand zal hoger worden omdat er winkelruimte wordt toegevoegd aan het platte dak van het huidige pand. De hoofdentree op de hoek van de Lange Viestraat en de St. Jacobsstraat wordt iets naar voren geschoven. Het pand krijgt een nieuwe gevel met veel glas en RVS en op het dak van de vernieuwde Bijenkorf komt een daktuin.

Het warenhuisconcern heeft bewust gekozen het aantal vestigingen in Nederland op twaalf te houden. De keten wil haar bestaande vestigingen vergroten en moderniseren. De vestigingen in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam werden eerder al verbouwd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!