‘Politie moet overvalbeelden eerst inzien’

Beelden van winkelovervallers moeten eerst door de politie goed worden gekeurd, voordat zij online worden gezet. Dat meldt Jacob Kohnstam, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Kohnstam wil voorkomen dat verdachten aan een digitale schandpaal worden genageld. “Wij vinden het belangrijk dat er waarborgen zijn”, aldus Kohnstamm. “De politie moet de beelden eerst inzien. Als de verdachte een bekende van de politie blijkt te zijn, kan hij meteen worden opgepakt.”

Eerder deze maand kwam in het nieuws dat het CBP boetes tot 25 duizend euro wilde uitdelen aan winkeliers die beelden van overvallers op internet zetten. Kamerleden van het CDA en PVV uitten daarop hun ongenoegen over de mogelijke wetswijziging. Volgens Kohnstamm is ten onrechte de indruk ontstaan dat hij winkeliers die al vier keer zijn overvallen, wil beboeten. 'Ik heb alleen gezegd dat een toezichthoudende autoriteit in het algemeen boetes moet kunnen opleggen die afschrikken”, aldus de voorzitter.

Branchevereniging Detailhandel Nederland ziet wel wat in de samenwerking met de politie om de beelden online te zetten. “Wat ons betreft gaan we dat zo snel mogelijk doen”, aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!