Verswebshop antwoord op geweld supermarkten

De site www.graaggedaan.nl biedt verswinkels een webwinkelplatform om tegengewicht te bieden aan het geweld van supermarkten. Volgens de initiatiefnemers komt het idee vanuit de gedachte dat ambachtelijke verswinkels grote concurrentie ondervinden van grote supermarktformules.

"Een steeds groter aanbod van producten en het verruimen van de winkeltijden door supermarkten stellen ambachtelijke verswinkeliers voor uitdagingen. Meegaan in verdergaande ontwikkelingen op het gebied van online winkelen lijkt ook voor deze branche noodzakelijk. Alleen ontbreekt vaak budget, kennis en tijd om hierin te ontwikkelen."

De consument heeft met het platform één website om de eigen of dichtstbijzijnde bakker, slager, groente-, kaas- of viswinkel te vinden. De betaalmogelijkheden zijn zo ontwikkeld dat consumenten op het werk of onderweg de bestelling kunnen doen om deze later af te kunnen halen.

Winkeliers kunnen met het platform hun online assortiment beheren. Daarnaast kunnen ze aanbiedingen met looptijd of vaste dagaanbiedingen instellen. De winkelier ontvangt de bestellingen per mail of fax en beheert de bestellingen en financiën in de eigen omgeving. 

Een belangrijk onderdeel van het platform is de cross-selling functionaliteit. Hiermee kunnen regionale winkels elkaars producten koppelen zodat winkeliers elkaar versterken. Het stelt de consument in staat om bijvoorbeeld bij het bestellen van een brood van de bakker ook een bijpassend artikel van de plaatselijke slager en een wijntje van de slijterij in de buurt toe te voegen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!