Imbull nieuwe eigenaar Actiekrant.nl

Imbull, het concern achter Actiecode.nl en Kortingscode.nl, is de nieuwe eigenaar van Actiekrant.nl. Met de overname gaat Imbull zich richten op fysieke winkeliers en horecaondernemers. Het bedrijf opent hiermee ‘de aanval op lokale dagaanbieders’, aldus Jochem Vroom. Actiekrant.nl bestaat pas sinds vorig jaar en is opgericht door internetondernemer Arne Bos. Op de site staan aanbiedingen van fysieke retailers, gerubriceerd per stad.

Volgens Vroom hebben mensen behoefte aan een overzicht van aanbiedingen van winkels in hun woonplaats, die meerdere dagen geldig zijn. "We horen steeds vaker klachten van consumenten over de hoeveelheid mails die ze dagelijks ontvangen van bijvoorbeeld Groupon en LivingSocial, met steeds maar één product. Wij willen minder push en meer pull, onder meer via mobiele applicaties. In het Verenigd Koninkrijk is dit al veel verder ingeburgerd, bijvoorbeeld bij Vouchercloud.co.uk."

Vroom wil adverteerders aan Actiekrant.nl binden door hen in beginsel gratis toegang te geven tot het platform. De plaatsing, die verloopt via een selfservice systeem, wordt uitgelicht als een bedrijf betaalt. Vroom: "Dat is nu nog basic ingericht, maar de mogelijkheden worden uitgebreid. De eerste periode zullen we echter vooral gebruiken om de community op te bouwen, waarbij we verwijzen naar onze bestaande sites en vice versa."

Actiekrant.nl, dat veertigduizend volgers heeft op Twitter, trekt momenteel enkele duizenden bezoekers per dag aldus Vroom. Imbull is inmiddels in zeven landen actief en wil ook met Actiekrant.nl naar het buitenland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!