QRID biedt webwinkels betaaloptie met QR code

Het Nederlandse QRID komt volgende week met een nieuwe betaaltoepassing voor fysieke winkeliers en verkopers op afstand. Hiermee betalen klanten door een QR code te scannen met hun gsm. De dienst is gebouwd op de mobiele portemonnee van de Rabobank, MiniTix, waardoor het potentiële bereik zeer groot is.

MiniTix kan onafhankelijk van iemands bank of mobiele telefoonprovider worden gebruikt. "Daardoor kan iedereen met een smartphone toegang krijgen tot het betaalsysteem", aldus Rens de Groot van QRID. De Groot zegt tegenover Twinkle gebruik te maken van de impasse tussen mobiele providers en banken op het gebied van mobiel afrekenen. "KPN, T- Mobile, Vodafone, ABN Amro, ING en Rabobank tekenden een jaar gelden een intentieverklaring om contactloos mobiel betalen te introduceren via near field communication (nfc) maar dit blijft vooralsnog redelijk stil."

Het afrekenen via QR codes heeft een aantal voordelen boven nfc-betalingen, zo meent De Groot. Zo hoeven gebruikers geen chip in hun telefoon te hebben die de betaalwijze ondersteunt en kan de methode ook voor verkopen op afstand worden gebruikt, zoals in webwinkels.

Kijk ook op RetailTech

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!