'Geen sprake van zogenaamde iDeal-fraude’

De onduidelijkheden die de light versie van iDeal met zich mee brengt, veroorzaken geen fraude. Winkeliers die de versie van iDeal gebruiken kunnen betaalbevestigingen ontvangen van klanten ontvangen die helemaal niet hebben afgerekend. Volgens iDeal-beheerder Currence is dat onder winkeliers al lang bekend. “Er zijn nul van dit soort fraudegevallen bij ons bekend.”

Winkeliers zouden weten dat gebruikers van deze instapversie zich niet moeten laten leiden door een betaalbevestiging, terwijl gebruikers van grote iDeal-accounts dat wel kunnen. Webwereld beschreef eerder dat webshops door dit probleem makkelijk op werden gelicht. Op enkele sites stond zelfs een stappenplan waarin werd beschreven hoe het mogelijk is om zonder te betalen artikelen te bestellen bij webwinkels die iDeal light gebruiken. Volgens Bob Goulooze van Currence spreekt de site echter over een fictief probleem. “ Fraudeurs lopen al snel in de gaten, er is dus geen sprake van een probleem.”

Het dichten van dit vermeende gat zou de instapversie van iDeal een stuk duurder maken, en dat is geen mogelijkheid. “De light variant is eenvoudig te implementeren en goedkoop, maar vereist enige zelfwerkzaamheid van de verkopers”, Aldus Goulooze. “'Ik kan met de hand op het hart zeggen dat zich nooit een webwinkelier bij ons heeft gemeld die slachtoffer is geworden van het zogenaamde ‘gat’ in iDeal.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!