CBL en Rotterdam gaan voor duurzaam

Supermarktkoepel CBL gaat met de gemeente Rotterdam samenwerken om de bevoorrading van de supermarkten efficiënter en duurzamer te maken. Volgens het CBL leidt bevoorrading van supermarkten in de randen van de dag (dagranddistributie) tot een reductie van zeventien procent brandstof en een overeenkomstige daling van de uitstoot van CO2.

Het bevoorraden in de randen van de dag gebeurt met stil en schoon PIEK-gecertificeerd transportmaterieel. Inmiddels heeft Rotterdam de Europese distributieprijs Sugar Award gewonnen en volgen Londen en New York het Rotterdamse voorbeeld.

CBL-directeur René Roorda is zeer te spreken over de samenwerking met Rotterdam: "Hoewel het gaat om een grote regio, was Rotterdam direct in voor onze aanpak van dagranddistributie. We konden goede afspraken maken en supermarktorganisaties hebben in pilots samengewerkt aan een succesvolle stedelijke distributie.”

Om te beoordelen of winkellocaties geschikt zijn voor dagranddistributie is er samen met Rotterdam in een pilot een checklist ontwikkeld die landelijk wordt uitgerold. Belangrijkste punten in deze checklist zijn inzet van PIEK-materieel, gedrag van de werknemers, de afstand tot woningen en de bestrating. Het CBL wil met meer gemeenten afspraken maken over dagranddistributie. Dit past in het CBL-Klimaatplan waarin de supermarktbranche streeft naar twintig procent minder CO2-uitstoot in transport in 2020..

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!