Europol heeft verdachte in IKEA-incidenten

De lichte explosieven die de afgelopen maanden bij verschillende IKEA-vestigingen zijn afgegaan of aangetroffen zijn vermoedelijk geplaatst door dezelfde persoon. Dat stelt de Europese politieorganisatie Europol. Deze organisatie coördineert het onderzoek naar de incidenten.

De verdachte is in Eindhoven en Gent gefilmd door bewakingscamera's. Uit deze beelden zijn twee afbeeldingen gehaald die door Europol zijn gepubliceerd, in de hoop dat iemand hem herkent. In ons land was de afbeelding van de man al eens te zien in tv-programma opsporing verzocht. De verdachte wordt omschreven als een Europees uitziende man tussen de 35 en 45 jaar oud.

In Son ontplofte op 30 mei een explosief in een prullenbak net buiten de plaatselijke IKEA-vestiging. Later die dag gebeurde hetzelfde bij vestigingen in Gent en het Franse Lomme. Er vielen in alle gevallen geen slachtoffers. Een week later vond een vergelijkbare ontploffing plaats in het Duitse Dresden waar twee mensen gehoorschade opliepen. Het laatste incident was vorige week vrijdag waar de politie van een voorstad van het Tsjechische Praag een pakket onschadelijk wist te maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!